SPALAREA MECANIZATA A MOCHETELOR, COVOARELOR SI TAPITERIEI

Injectie – Extractie

Metoda injectie-extractie este folosita pentru zonele cu trafic intens, pentru curatarea petelor. Consta in injectarea de apa calda cu solutie speciala si extragearea solutiei impreuna cu murdaria din suprafete.

Spumare

Procedeul de spalare prin spumare previne udarea in exces a mochetelor si ofera un timp de uscare redus.

Solutiile de spumare patrund in firul textil al mochetei datorita frecarii si presiunii exercitata de monodisc, acestea uscandu-se si scotand la suprafata toata murdaria existenta.

DECAPARE GRESIE, GRANIT, MARMURA, PARCHET SI LINOLEUM

Decaparea pardoselilor cuprinde o serie de operatii ce au ca scop inlaturarea grasimilor, murdariei si a altor compusi sau reziduri de pe suprafata. Prin operatiunea de decapare sunt inlaturati polimerii de pe pardoselile protejate, pentru a se putea aplica o noua protectie.

Decaparea se face cu ajutorul solutiilor profesionale concentrate si a masinii profesionale monodisc. Se aplica decapantul pe pardoseala, se lasa sa actioneaze in functie de tipul pardoselii, se freaca pardoseala cu masina monodisc si ulterior se aspira solutia. Se clateste cu apa din abundenta.

Se poate face atat pe suprafetele interioare, cat si pe cele exterioare.

IMPERMEABILIZARE GRESIE, GRANIT, MARMURA, PARCHET SI LINOLEUM

Este un tratament chimico-mecanic, in urma caruia materialul tratat devine impermeabil, complet sau partial, in functie de cantitatea si tipul de impermeabilizant folosit. Aceasta operatiune se poate executa pe orice tip de piatra, fie ca este vorba de suprafete orizontale sau verticale, montate la interior sau la exterior.

Se aplica prin pensulare sau pulverizare impermeabilizantul pentru apa si uleiuri, sau doar pentru apa. In functie de materialul tratat, este posibil sa fie necesare mai multe aplicari succesive, pana cand se constata ca materialul nu mai absoarbe deloc substanta.

 

POLISHARE GRESIE, GRANIT, MARMURA, PARCHET SI LINOLEUM

Polisharea este procedeul aplicat in continuarea slefuirii, in urma caruia suprafetele capata un aspect lucios sau mat, in functie de materialele folosite care pot fi abrazive cu granulatie diferita.

 

CERUIRE GRESIE, GRANIT, MARMURA, PARCHET SI LINOLEUM

Ceruirea este unul dintre tratamentele aplicate suprafetelor cu scopul de a le oferi protectie si stralucire, dar si pentru a preveni unele transformari de structura care pot sa apara in timp. Este impotriva zgarieturilor si matuirii. Intretinerea suprafetelor din piatra naturala acoperite cu strat de ceara se va realiza prin aspirare sau maturare, la intervale de timp regulate. Portiunile deteriorate ale unei suprafete pot fi din nou ceruite.